You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Vochtproblemen in huis proberen
te vermijden

Vocht in huis is bijzonder onaangenaam: niet alleen is het slecht voor de gezondheid en de structuur van je woning, maar het vocht kan je huis ook muf doen ruiken en je behangpapier verkleuren. Logic-Immo.be geeft enkele tips om vocht in je woning te voorkomen.

  • +32 (0)497/89.71.11

    Voor al uw vragen

  • Contacteer ons

    Voor verdere informatie

  • Vraag offerte

    uiteraard vrijblijvend

Vochtproblemen voorkomen tijdens het bouwen

Zij die bouwen kunnen deze problemen voorkomen door goed na te denken over de samenstelling van hun muren. Je kan een vochtwerende structuur aanbrengen en muren van ventilatie voorzien. Ook bestaan er ademende isolatiesystemen en niet-dampdoorlatende barrières die ingebouwd kunnen worden om schade door vocht te voorkomen.

‚Äč

Vochtproblemen vermijden in bestaande woning

Het belangrijkste om vochtproblemen te vermijden is ventileren. Zet het raam open of de ventilator aan na het douchen, laat de dampkap even aanstaan na het koken en verlucht dagelijkse slaap- en leefruimtes. Verlucht ook tijdens de koude wintermaanden en bij regenachtig weer!

Hou daarnaast ook de luchtvochtigheid in de woning in balans. Deze luchtvochtigheid varieert samen met de weersomstandigheden en activiteiten in huis. Regel in vochtige ruimtes zoals de badkamer, het washok en de keuken de luchtvochtigheid met een luchtontvochtiger. Deze ontrekt lucht aan de ruimte en koelt deze, hierdoor wordt waterdamp opgevangen.