Dewult Ronny

Kelderdichting

Wanneer de druk van het grondwater op de onder de grond liggende muurdelen te groot wordt, kan er water in uw kelder binnensijpelen of infiltreren. Hierdoor kunnen er barsten in uw bezetsel ontstaan. Via deze barsten kan het water gemakkelijk doordringen tot in uw kelder.

Er zijn echter niet altijd barsten in het bezetsel aanwezig. Het water kan ook dwars door uw muren of vloerplaat heen in uw kelder sijpelen. Bij een betegelde vloerplaat is het mogelijk dat uw tegels door de druk van het grondwater los van de vloerplaat komen.

Doordat het vocht in de kelder opstijgt, kan u ook vochtproblemen verkrijgen in de bovenliggende ruimte. Door het behandelen van de desbetreffende kelder, is meestal ook het bovenliggende vochtprobleem opgelost.

Dichtmaken van de desbetreffende kelder.

Om de kelder waterdicht te maken is het nodig om eerst het bestaande bezetsel te verwijderen. Daarna kunnen we starten met de behandeling, die bestaat uit verschillende fasen. Er worden verscheidene waterdichte mortels aangebracht, die telkens een andere functie hebben in het waterdicht maken van uw kelder. Het aansluitpunt tussen de muren en de vloerplaat, de ‘kimnaad’, is een zwak punt, waardoor het noodzakelijk is om een versterkte hiel aan te brengen. Bij waterinsijpeling van de vloerplaat is het nodig om de volledige vloerplaat te vernieuwen.